Tehdään taas jotain uutta ja teemoitettua lisäluukuissa: esitellään joka päivä uusi omasta päästä lähtöisin oleva improvisaatioteatteritekniikka. Eikä hätää tai syytä säikkyä! Kaikki esitellyt tekniikat eivät suinkaan ole pitkän linjan harrastajille, vaan seassa on myös lämmittelyleikkejä, jotka sopivat esim. erilaisiin ryhmäytymisiin, ripareille, illanistujaisiin yms., kuten juuri tänään vuorossa oleva leikki.
Kyseessä on variaatio leikistä, joka on syytä esitellä ensin. Alkuperäinen leikki toimiikin samalla mainiona johdatuksena ja kertauksena pelin pariin.
Leikissä muista muodostuvan piirin keskellä on pelinjohtaja, joka vuorollaan osoittaa jotakuta piirissä ja antaa hänelle jonkin määreen. Osoitetun piiriläisen täytyy muodostaa vierustoveriensa kanssa nimetty kuvaelma. Näitä määreitä voivat olla esimerkiksi
- Elefantti: Keskushenkilö vetää käden suoraksi eteensä kärsäksi ja ulottaa ojennetun käden ali toisen kätensä peukalon ja etusormen puristusotteeseen nenälleen. Vieruskaverit tekevät elefantille korvat muodostamalla käsistään isot ”C-kirjaimet” kohti keskushenkilöä.
- Mikko Alatalo: Keskushenkilö ränkyttää kitaraa ja hoilaa ”mä maalaispoika oon”. Vieruskaverit tekevät käsillään keskushenkilön nenälle neliömalliset lasit, kumpikin oman linssinsä.
- James Bond: Keskushenkilö poseeraa pyssy kohti kattoa. Vieruskaverit huokailevat ”Uu James…” ja tekevät pehmeästi ilmaa raapivia käsieleitä sivuilta.
- Leivänpaahdin: Keskushenkilö pomppii paikallaan. Sivuilta muodostetaan käsillä ”karsinat” eli leivänpaahtimen seinämät.
Peliä pelatessa vauhti tuppaa kiihtymään, kunnes joltain käy moka tai joku havaittavasti hidastelee. Tällöin kyseinen pelaaja vaihtuu pelinjohtajaksi.
Ja nyt odottamaton twisti: tehdään samaa leikkiä tilassa ympäriinsä kävellen! Pelaajat lähtevät vaeltamaan pitkin huonetta. Pelinjohtaja voi määrittää myös kävelytyylin, jolla tilassa vaellellaan. Kun pelinjohtaja sanoo jonkin harjoitelluista määreistä, on pelaajien tehtävänä muodostaa itsenäisesti mainitunkaltaisia kolmen pelaajan ryhmittymiä. Seuraa hillitöntä kaaosta, kun pelaajat etsivät paikkaansa ja lopulta joku jää yli. Hänestä tulee seuraava pelinjohtaja.
Jottei kaaos mene täydellisesti kolmella tasan, niin peliä pelataan seuraavilla variaatioilla:
- Pelaajia kolmella jaollinen määrä: pelinjohtaja ei osallistu kuuluttelemiinsa asetelmiin, jäljelle jäävästä kahdesta valitaan uusi pelinjohtaja kivi-sakset-paperilla.
- Pelaajia yksi yli tasakolmikon: pelinjohtaja osallistuu itsekin ryhmien muodostumiseen, jäljelle jäänyt on suoraan seuraava pelinjohtaja.
- Pelaajia kaksi yli tasakolmikon: joko pelinjohtaja ei itse osallistu ryhmittymiin TAI jäljellejäävistä valitaan uusi pelinjohtaja kivi-sakset-paperilla.
Hauskoja pelihetkiä!