Tämä resepti julkaistiin syksyllä Chiquitan banaanireseptikisassa. Nachopelti saa mausteisuutta keventäviä ja täydentäviä lisämakuja herkullisen makeasta banaanista, jota tässä reseptissä hyödynnetään eri olomuodoissaan. Ruokaan sisältyvät tutun makeat maut sopivat mainiosti myös hieman nuoremmille uusiin makuihin totutellessa!

Peltiin:

  • yksi kukkakaali
  • 300 g säilykemaissia
  • 3 kpl banaaneita
  • 700 g kanan fileesuikaleita
  • 4 tl paprikajauhetta
  • 3 tl jeeraa
  • 0,5 tl suolaa
  • 225 g nacholastuja
  • 200 g tuorejuustoa (esim. Creme Bonjour aurinkokuivatulla tomaatilla)
  • 200 g juustodippiä
  • 200 g salsakastiketta
  • 100 g juustoraastetta

Banaani-guacamoleen:

  • 4 avokadoa
  • 2 kypsää banaania
  • 1 limen mehu

Lisäksi korianteria ja chiliä oman maun mukaan.

Työvaiheet

Ota kana huoneenlämpöön vähintään puolta tuntia ennen ruuanlaittoa.

Pistä uuni lämpeämään 225 asteeseen.

Pilko kukkakaali (vinkki: säästä lehdet myöhemmäksi wokkiin ja kiintein ydin liha-/kasvisliemeen!). Jos et pidä napakasta kukkakaalista, ryöppää palat haluamaasi kiinteyteen. Pilko peltiin tarkoitetut banaanit.

Jos guacamoleen tulevat banaanisi eivät ole vielä riittävän pehmeitä tai kaipaat banaanista enemmän herkullista lisämakeutta tasapainottamaan chilin poltetta, nosta tässä vaiheessa kypsät banaanisi reiluksi vartiksi lämpimään uuniin kuorineen.

Paista fileesuikaleet kuumalla pannulla tilkassa öljyä pintapuolisesti kypsiksi. Kanaa on ohjeessa paljon, joten on suositeltavaa käyttää kahta pannua, ettei neste karkaa tarpeettomasti lihasta pois. Mausta paprikajauheella, jeeralla ja suolalla. Nosta pannu liedeltä. Nostele kanan sekaan tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Voitele syväreunainen uunivuoka. Nostele pohjalle ohut kerros nacholastuja, mutta säästä vielä muutama sivuunkin. Nosta pilkotut banaanit, kukkakaali, maissi ja kana sekaan. Annostele vuokaan juustodippi ja salsakastike. Sekoita. Nosta päälle loput lastut, ripottele pinnalle juustoraastetta ja nosta uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes juuston pinta on kauniin kullanruskea.

Tee sillä välin guacamole. Kuori kypsät banaanit ja avokadot. Muussaa ne ja purista sekaan limen mehu. Pilko sekaan chiliä ja korianteria oman makusi mukaan.

Koristele korianterilla ja nauti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *