Toissasyksyinen jänis kävi tervehtimässä auton etupuskuria, joten mitäpä muutakaan raukalle olisi tehnyt kuin poiminut pataan. Kun kerran kokeiluvaraa oli odottamattomalla saaliilla, paistettiin pupua hieman enemmän Lähi-Itään vivahtavan ohjeen kera. Tuleepa annokseen hieman umamia misosta ja täyteläisyyttä ankanrasvastakin.
Ainekset
Pataan
- yhden jäniksen koipireidet
- 3,3 dl lageria
- 1,5 dl soijakastiketta
- 2 dl ankanrasvaa
- 4 rkl misotahnaa
- yksi fenkoli
- pala palsternakkaa
- pari porkkanaa
- 4 kpl laakerinlehtiä
- kymmenen katajanmarjaa
Tarjoiluun
- kuskusia (2 dl per annos)
- korianteria
- granaattiomenan siemeniä
- kuorittuja pistaaseja
Työvaiheet
Pilko juurekset pienemmiksi ja nosta patatarpeet pataan. Paista 150-asteisessa uunissa noin 2h tai miedommassa leivinuunissa kannen alla pidempäänkin. Jatka tarvittaessa nesteellä!

Valmista kuskus kiehauttamalla vettä, kaatamalla se tilavuultaan saman kuskusmäärän päälle ja anna hautua muutama minuutti. Tarjoile jänis kuskusin, korianterin, pilkotun pistaasin ja granaattiomenan siementen kanssa.
