
Jäikö tortilloilta tai nachovuoalta eväitä tähteeksi? Hävitä ne tähän tähderuokaan! Juuressosekeitot ovat myös joustavaa ainesosien kannalta – voit makusi mukaan muokata ainesosia sillä, mitä tähteeksi jäi, tai korvata porkkanan jollain muulla juureksella.
Ainesosat
- 700 g porkkanoita
- 250 g (1 prk) nacho-juustokastiketta
- 50-100 g salsakastiketta
- 200-250 g paseerattua tomaattisosetta
- 1 lime
- 1 rkl paprikajauhetta (tai 1 tl savupaprikajauhetta)
- 1 rkl juustokuminaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl suolaa
- vettä
Tarjoiluun: murennettuja nachoja, yrttejä ja/tai crème fraichea.
Tee näin
Pilko porkkanat pienemmiksi. Paahda porkkanoita 175-asteisessa uunissa puoli tuntia. Nosta kattilaan porkkanat ja lisää vettä siten, että porkkanat nipin napin peittyvät. Kiehauta.
Keitä porkkanoita matalalla lämmöllä, kunnes ne alkavat olla pehmeitä. Soseuta porkkanat. Lisää sekaan mausteet, kastikkeet ja tomaattisose purkin pohjat vedellä huuhdellen ja keittoon jatkaen. Lisää vettä, jos keitto vaikuttaa paksulta vielä huuhdeltujen pohjallisten jälkeen. Lämmitä hämmentäen.
Purista sekaan limen mehu, sekoita ja tarkista maku. Tarjoile ääntä kohti.