Säästä syksyn satoa seuraavan kerran talteen näillä kahdella ohjeella. Herkullinen idea myös lahjaksi!

Perusliemi

  • 6 dl vettä
  • 4 dl sokeria
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1,5 l kantarelleja

Maustevaihtoehto 1

  • muutama katajanmarja
  • 1/2 tl kuminaa
  • laakerinlehti
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1/2 tl salviaa

Maustevaihtoehto 2

  • tähtianis
  • tulinen chili
  • halkaistu ja purkin mittoihin katkottu sitruunaruoho
  • kaksi valkosipulinkynttä
  • reilun valkosipulinkynnen kokoinen pala inkivääriä

Esivalmistelut: Halkaise ja katko sitruunaruoho purkin mittoihin. Murskaa valkosipulinkynsiä vähän rikki. Leikkaa syviä siivuja inkiväärin pintaan kuitenkaan katkaisematta palaa. Halkaise chili kahtia pituussuunnassa.

Tee näin

Puhdista sienet. Kiehauta vedessä pari minuuttia tai vaihtoehtoisesti paahda pannulla ja nosta puhtaisiin purkkeihin. Hyvä konsti varmistella purkkien puhtautta on laskea purkkeihin ja kansiin kiehuvaa vettä muutamaksi minuutiksi.

Nosta kattilaan perusliemiaineet sekä valitsemasi mausteet ja keitä 5 minuuttia. Kaada sienten päälle sienet kauttaaltaan peittäen. Mausteet saavat jäädä sekaan jatkamaan vielä makua. Laske kansi päälle suojaksi, mutta kierrä tiiviisti kiinni vasta lämpötilaeron hieman laskettua: liki kädenlämpöinen seoskin on riittävä jättämään purkkiin pienen alipaineen, kun purkit nostetaan viedään viileään. Nosta kellariin tai jääkaappiin, kun purkit alkavat olla huoneenlämpöisiä.

Anna sienten maustua viileässä vähintään viikko. Säilyvyyttä näillä herkuilla on ainakin pari kuukautta, jos vain malttaa pitää näppinsä irti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *