Ajatukset kiidättivät kesäkuussa Lapinjärven maisemiin, jolloin sivarikoulutuskeskuksella kaupasta mukaan tarttui mm. lohta ja bulguria. Kaveriksi resepti yhdeksän vuoden takaa sai yksinkertaisen, mutta maukkaan kastikkeen. Valmista annoksesta tulee muuten nopeasti!

Ainesosat
- n. 120-200 g lohipala
- 1,5 dl bulguria
- 0,5 tl suolaa
- kourallinen rucolaa
- 2 rkl aurinkokuivattua tomaattia
- 0,5 dl smetanaa
- 1 rkl kurkkusalaattia
- 1 tl limenmehua
- 1 tl soijakastiketta
- 1 tl srirachaa
Tee näin
Huuhtele bulguria kuumalla vedellä ja nosta kiehuvaan veteen kannen alle vartiksi.
Lorauta kuumalle pannulle hieman öljyä ja nosta lohi nahkapuoli alaspäin pannulle. Jätä paistumaan, mutta tarkkaile tilannetta.
Pilko sillä välin tomaatit ja rucola pienemmiksi paloiksi. Sekoita toisessa astiassa smetanasta, kurkkusalaatista, limenmehusta, soijakastikkeesta ja srirachasta kastike.
Anna lohen paistua, kunnes nahka alkaa olla rapea. Käännä loppuvaiheilla lohipala lyhyeksi hetkeksi toisin päin, jolloin kala säilyy mukavan mehukkaana ja kauttaaltaan kypsyneenä. Tipauta liedeltä jo lämpö pois, jos bulgurissa vielä kestää.
Kun bulgur on kiehunut vartin, kaada vesi pois ja jätä kattilaan. Sekoita sekaan suola, tomaatit ja rucola.
Kokoa valmistelemasi samalle lautaselle.