Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the photo-gallery domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/3/vilikki/sites/vilikki.kapsi.fi/www/apinaorkesteri/wp-includes/functions.php on line 6131
Lohta ja bulguria – Apinaorkesteri

Ajatukset kiidättivät kesäkuussa Lapinjärven maisemiin, jolloin sivarikoulutuskeskuksella kaupasta mukaan tarttui mm. lohta ja bulguria. Kaveriksi resepti yhdeksän vuoden takaa sai yksinkertaisen, mutta maukkaan kastikkeen. Valmista annoksesta tulee muuten nopeasti!

Ainesosat

  • n. 120-200 g lohipala
  • 1,5 dl bulguria
  • 0,5 tl suolaa
  • kourallinen rucolaa
  • 2 rkl aurinkokuivattua tomaattia
  • 0,5 dl smetanaa
  • 1 rkl kurkkusalaattia
  • 1 tl limenmehua
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 tl srirachaa

Tee näin

Huuhtele bulguria kuumalla vedellä ja nosta kiehuvaan veteen kannen alle vartiksi.

Lorauta kuumalle pannulle hieman öljyä ja nosta lohi nahkapuoli alaspäin pannulle. Jätä paistumaan, mutta tarkkaile tilannetta.

Pilko sillä välin tomaatit ja rucola pienemmiksi paloiksi. Sekoita toisessa astiassa smetanasta, kurkkusalaatista, limenmehusta, soijakastikkeesta ja srirachasta kastike.

Anna lohen paistua, kunnes nahka alkaa olla rapea. Käännä loppuvaiheilla lohipala lyhyeksi hetkeksi toisin päin, jolloin kala säilyy mukavan mehukkaana ja kauttaaltaan kypsyneenä. Tipauta liedeltä jo lämpö pois, jos bulgurissa vielä kestää.

Kun bulgur on kiehunut vartin, kaada vesi pois ja jätä kattilaan. Sekoita sekaan suola, tomaatit ja rucola.

Kokoa valmistelemasi samalle lautaselle.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *