Johan nyt on markkinat, ettei ole (ainakaan muistikuvien mukaan) tajuttu joulukinkun reseptiä jakaa. Tekaise tästä pöydäntäytteeksi pöperöä. Täyteläistä makumaailmaa jatkaa kastike, kamara ja possunrasvassa viimeistellyt juurekset.

Ainekset
- 6 kg suolattu harjoittelukinkku yhdelle hengelle
- 5 rkl dijon-sinappia
- 0,75 dl panko-jauhoja
- 1-2 rkl hunajaa
- porkkanoita ja perunoita
- 0,5 dl viskiä
- 0,25 dl soijakastiketta
- 1 tl srirachaa
- 1 tl neilikkaa jauhettuna
- Maizenaa suurustukseen
Tee näin
Nosta kinkunköllykkä huoneenlämpöön huilaamaan ja sulamaan edellisenä päivänä.
Seuraavana päivänä nosta kinkku paistopussiin, leikkaa pussin nurkkaan pieni reikä ja tyrkkää kinkkuun paistomittari. Luullisessa versiossa ihan luunviertä kannattaa välttää, mutta muuten mittarin tulisi mennä suht keskelle lihakimpaletta näyttääkseen tolkullisia lukemia. Kun kinkun sisälämpötila on tavoittanut kymmenen astetta, on oivallinen aika aloittaa paistaminen. Lykkää koko komeus n. 100-asteiseen uuniin ja jatka paistamista, kunnes sisälämpötila on tavoittanut 73 astetta. Tähän kulunee ohjeellisesti 1-1,5 h per kilogramma. Potsin alla kannattaa olla uunivuoka, sillä rasvaa irtoaa paistamisen aikana.
Kerää paiston jälkeen rasvansekainen liemi talteen astiaan ja laita kylmään asettumaan. Tällä tukitaan sitten taloyhtiön viemäreiden sijaan ihan omat verisuonet. Keitä jo vedessä valmiiksi juurekset ja anna kinkun hieman jäähtyä, että sitä voi mielekkäästi käsitellä.
Poista syömäkunnan herkimmän mielestä liiallinen rasva kinkun pinnalta ja lupaa syvästi syöttää hukkapalat koiralle sillä välin, kun toinen osapuoli käy jouluostoksilla. Nosta hukkapalat uunipellille ja jollei viitseliäisyys tai kauppareissu ihan kanna palasten kuivaamiseen uunissa ja uppopaistamiseen öljyssä rapeiksi sipseiksi, voi niistä ihan hyvin joulumielin myös paistella puolirapsakoita paloja 185-asteisessa uunissa. Paiston aikana rasva räiskyy, joten valmiutta kannattaa arvioida silmämääräisesti lasin läpi ja antaa palasten jäähtyä vielä hiukan sammutetussa uunissa ennen kuin uunia ylipäätään lähtee aukomaan.
Valmistele jäähtymistä odotellessa sinappihuntu sekoittamalla 3 rkl dijon-sinappia, panko-jauhot ja hunaja keskenään. Kuorrutteeseen saattaisi myös tilkkanen (teelusikallinen?) viskiäkin sopia, jos kestää kastiketarpeista lainata. Päällystä kinkku tällä voiteella kuin Ruotsin miljonääriäiti kasvohoidossa ikään. Nakkaa hemmoteltu possu kuorrutuksineen hetkeksi lämpimään uuniin asettumaan.
Kuori kylmässä asettuneesta paistoliemestä päälle kertynyt rasva talteen ja nostele vähän paistinpannulle paistorasvaksi juureksille. Kiehauta samalla toisella liedellä kattilassa n. 3 dl paistolientä, 2 rkl sinappia, viskiä, soijakastiketta, neilikkajauhetta ja srirachaa. Tarkista maku ja suurusta. Leikkele saksilla hukkapaloista meneviä suupaloja. Kiirehdi kinkku rapsakoine kamarapaloineen omiin suihin ennen kuin parempi puolisko palaa kaupasta. Muista tarjota pakkasen hätävaranakkipaketista osansa myös nälkäiselle koiralle osana näitä ruokintajärjestelyjä, kun silmä välttää.