Tässä yhden padan ratkaisussa kohtaavat karjalanpaisti ja shepherd’s pie. Muusikansi ei olekaan hullumpi klassikkoruokaamme!

Ainekset
Täytteeseen
- 1,3 kg karjalanpaistilihaa
- 0,75 dl vehnäjauhoja
- 0,5 l tummaa olutta (esim. Kozel Dark)
- 0,5 l vettä
- 0,75 dl soijakastiketta
- 3 laakerinlehteä
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 6 pientä porkkanaa
- 1 dl herneitä
- 200 g pekonisilppua
Muusiin
- 1,5 kg jauhoisia perunoita
- 75 g voita
- n. 3 dl maitoa
- vajaa 1 tl suolaa
Tee näin
Ruskista lihat kauttaaltaan kahdella pannulla tai peräjälkeen. Yhdistä yhteen pataan ja ripottele sekaan jauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki ja lisää loput karjalanpaistin ainekset lukuunottamatta pekonia, porkkanoita ja herneitä. Kypsyttele kannen alla 150-asteisessa uunissa 2-3 tuntia tai vaihtoehtoisesti keskilämmöllä liedellä. Tarkkaile, että neste riittää.
Reilun tunnin päästä keitä kuoritut perunat pehmeiksi. Laiskan vaihtoehtoinen ratkaisu on edeltä käsin lämmittää perunat uuniperunoiden tavoin 210-asteisessa uunissa, jolloin sisältö pehmenee ja irtoaa lusikalla kaapimalla halkaistuista perunoista. Lisää voi ja osa maidosta. Muussaa ja jatka tarvittaessa maidolla. Lapa massa pursotuspussiin, jos tahdot hifistellä.
Kun liha alkaa olla muhinut pehmeäksi, lisää porkkanat ja anna muhia noin vartti. Ruskista toisella pannulla pekoni. Lisää pataan pekoni ja herneet ja sekoita. Pinnoita pata kauttaaltaan tasaisesti perunamuusilla ja nosta 220-asteiseen uuniin. Kypsytä noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistua.
Tarjoile puolukoiden ja pikkelöityjen kurkkujen kera.