
Ainesosat
- kaksi suurta bataattia
- kaksi paprikaa
- kaksi limeä
- yksi parsakaali
- 800 g naudan jauhelihaa
- 2 tölkkiä kidneypapuja
- pari kourallista pinaattia
- tölkki juustokastiketta
- 16 kpl tortilloita
- 1 dl salsakastiketta
- 1 dl juustoraastetta
- 3 dl kreikkalaista jogurttia
- ranch-dippimausteseos
- 1 dl soijakastiketta
- pari chiliä (mielellään kuivattua)
- 4 tl kokonaista juustokuminaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
Tee näin
Halkaise bataatit kahtia. Töki ja öljyä leikkuupinnat. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Nosta bataatit 200-asteiseen uuniin leikkuupuoli ylöspäin paprikoiden kera 40-50 minuutiksi tai kunnes bataatti pehmenee.
Nosta paprikat kulhoon kelmun alle jäähtymään. Riivi bataattien sisus kuoristaan. Pilko tai soseuta paprika. Sekoita ja muussaa keskenään bataatit, paprikat, yhden limen mehu, parsakaalin kukinto ja 2-3 tl suolaa.
Murskaa morttelissa juustokumina chilien ja muutaman suolakiteen kanssa. Ruskista jauheliha osissa tai eri pannuilla ja mausta tekemälläsi jauheella, savupaprikajauheella ja soijakastikkeella. Lisää sekaan pavut, pinaatti ja juustokastike. Pinaatin vähän nahistuttua yhdistä bataatti-paprikatäytteen kanssa.
Täytä tortillat täytteellä ja nosta uunivuokaan. Levitä päälle tasaisesti salsakastiketta ja juustoraastetta. Nosta 225-asteiseen uuniin 10 minuutiksi, jotta juusto sulahtaa.
Purista kolmanneksesta limeä mehu ja sekoita jogurtin ja ranch-mausteseoksen kanssa. Tarjoile enchiladojen kaverina. Kylkeen käy kätevästi myös vihreä salaatti.
0 kommenttia