Polenta on maissiryyneistä tehtyä monikäyttöistä lisuketta. Tässä ohjeessa polentasta keitetään perunamuusinomainen maissipuuro. Voit kokeilla myös kuivattaa ja paistaa maissipuuroa.

Ainesosat
- 3 dl polentaa
- 1 rkl vegetaa
- vettä polentapakkauksen ohjeen mukaan
- 100 g parmesaania
- 300 g broilerin rintafileitä
- ruukku rucolaa
- ruukku kirveliä
- pieni purkki aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (n. 90-100 g tomaatteja)
- 3-4 dl öljyä
- 50 g pinjansiemeniä
- 50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
- 0,5 tl himalajansuolaa
- halutessasi yksi kuorittu valkosipulinkynsi
Tee näin
Ota broileri jo huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Valmistele polenta pakkauksen ohjeen mukaisesti (valmisteissa on eroja ja erityisesti pikapolenta kypsyy nopeasti). Varaa syrjään vajaa puolet parmesaanista lisättäväksi loppuvaiheilla.
Laita tehosekoittimeen valtaosa yrteistä, tomaatit öljyineen, siemenet, pähkinät, suola, toinen vajaa puolisko parmesaanista (säästä loput koristeluun) ja valkosipulinkynsi. Jatka öljyllä sen verran, että massa sekoittuu koneessa tasaiseksi vaivatta. Kaavi osa massasta kulhon pohjalle.
Paista fileet pannulla juuri kypsiksi ja nostele kulhoon. Kaavi loput massasta lihojen päälle, sekoita ja peitä kulho muutamaksi minuutiksi vielä foliolla, jotta maut sekoittuvat. Tässä vaiheessa on hyvää aikaa lisätä varaamasi parmesaani polentaan. Haihduta tarvittaessa vielä nestettä toivomasi rakenteeseen ja/tai lisää ylimääräistä parmesaania.
Tarjoile polenta, marinadimassa ja broileri yrttien ja parmesaanin kera.