Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the photo-gallery domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/3/vilikki/sites/vilikki.kapsi.fi/www/apinaorkesteri/wp-includes/functions.php on line 6131
Tiramisu-henkinen kuohkea juustokakku – Apinaorkesteri

Tässä keittiössä ylipäätään vähän kaikki on kokeilevaa. Alkujaan mielessä oli tehdä tiramisua, mutta halusin kypsentää tuorejuuston ruokailijoiden rajoitteita ajatellen, joten ilmeinen valinta oli sovittaa tiramisun makumaailmaa juustokakun suuntaan ylimääräisellä mascarponella höystäen. Juustokakku on kuitenkin rakenteeltaan jokseenkin raskas, joten takaisin tiramisun kuohkeuteen kakkua toi eroteltujen munien vatkaaminen erillään. Lopputulos on jostain tiramisun, juustokakun ja kohokkaan välimaastosta!

Ainesosat

  • 200 g savoiardi-keksejä
  • 150 g voita
  • 4 rkl ruokosokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl tukevaa kylmennyttä kahvia
  • 0,75 dl perunajauhoja
  • 4 munaa
  • 1 dl taloussokeria
  • 1 dl ruokosokeria
  • 450 g mascarponea
  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g kermaviiliä
  • 180 g creme fraichea
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • tilkkanen amarettoa

Tee näin

Murskaa keksit, sekoita sulatetun voin ja 4 ruokosokerilusikallisen kanssa ja painele leivinpaperilla kauttaaltaan vuorattuun vuokaan pohjaksi ja seiniksi. Nosta vuoka jääkaappiin asettumaan.

Sekoita mascarpone, tuorejuusto, kermaviili ja suola tasaiseksi tahnaksi.

Sekoita kahvi, amaretto, 0,5 dl kuohukermaa ja perunajauhot keskenään. Nosta juustomassaan ja sekoita.

Erottele munat erillisiin kulhoihin valkuaisiin ja keltuaisiin. Nosta sokerit keltuaisten sekaan. Vatkaa ensin valkuaisista vaahto, johon jää koholle kiinteä huippu, kun nostat vatkaimen pois vaahdosta. Jatka samalla vatkaimella keltuais-sokeriseoksen pariin ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita keltuaismassa ja kaakaojauhe juuston sekaan. Tee samoin noin kolmannekselle valkuaisvaahdosta. Sekoita loput valkuaisvaahdosta massaan ilmavasti nostellen.

Vuoka kannattaa vuorata alta foliolla, sillä rasva saattaa vuotaa paistaessa. Kumoa valmistelemasi juustokakkumassa vuokaan ja nosta koko komeus 175-asteiseen uuniin. Peitä foliolla, kun pinta alkaa saada vaaleanruskeaa sävyä. Kakku kohoaa uunissa kohokkaan tavoin ja on tyypillisesti valmis reilun tunnin paistamisen jälkeen.

Anna kakun jäähtyä vaikka seuraavaan päiväänkin. Ripottele kakun päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Vatkaa loput kuohukermasta vaahdoksi ja tarjoile kakun kera. Voit taittaa täyteläisyyttä hilloilla, marjoilla tai hedelmillä.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *