
Viime äitienpäivänä haastoin itseni kyhäämään ruokaa muiden ehdottamista raaka-aineista. Oheinen tekele syntyi pääruuaksi ja sai virikkeensä alkujaan uunifetasta.
Friteerattu feta
- 1 paketti fetaa (voit säästää muutaman kuution tarjoiluun murusteltavaksi)
- 1 muna
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl maissitärkkelystä
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kivennäisvettä
- öljyä friteeraukseen
Sekoita muista ainesosista frittitaikina. Kuivaa fetakuutiot, nosta frittitaikinaan ja friteeraa muutama minuutti 180-asteisessa öljyssä. Kuivaa talouspaperilla ylimääräinen öljy pois.
Tuorepasta
- 4 dl durum-jauhoja
- 3 munaa
- 3 tl öljyä
- ½-1 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 rasiaa pinaattia
Yhdistä durum-jauhot, munat, öljy, osa vedestä ja suola. Vaivaa taikinaa kimmoisaksi noin kymmenen minuuttia ja täydennä vedellä tarvittaessa. Kiedo taikinapallo elmunkelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Työstä pastasta levyjä pala kerrallaan pastakoneella: Painele pala litteäksi, pyöritä kevyesti leveimmällä asetuksella olevan, jauhotetun pastakoneen läpi, taita levy kaksinkerroin ja aja uudelleen pastakoneen läpi. Toista pariin otteeseen, kunnes levyn taittamisen sijaan pastakoneen asetusta pienennetään yhdellä pykälällä. Edelleen tällä asetuksella ajetaan kaksinkerroin taitettua levyä pari kertaa, kunnes siirrytään jälleen samoin tavoin pienemmälle asetukselle. Tätä jatketaan aina haluttuun paksuuteen asti ja pasta leikataan pitkulaisiksi siivuiksi. Palat nostellaan erilleen toisistaan tai kootaan hyvin jauhotettuna odottamaan keittämistä.
Keitä pastaa juuri ennen tarjoilua minuutti kiehuvassa vedessä. Paista samanaikaisesti pannulla rasiallista pinaatinlehtiä ja nosta valutettu pasta sekä toinen rasiallinen pinaattia sekaan. Lisää sekaan ohessa valmistettu friteerattu feta.