Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the photo-gallery domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/3/vilikki/sites/vilikki.kapsi.fi/www/apinaorkesteri/wp-includes/functions.php on line 6131
Jänis – Apinaorkesteri

Toissasyksyinen jänis kävi tervehtimässä auton etupuskuria, joten mitäpä muutakaan raukalle olisi tehnyt kuin poiminut pataan. Kun kerran kokeiluvaraa oli odottamattomalla saaliilla, paistettiin pupua hieman enemmän Lähi-Itään vivahtavan ohjeen kera. Tuleepa annokseen hieman umamia misosta ja täyteläisyyttä ankanrasvastakin.

Ainekset

Pataan

  • yhden jäniksen koipireidet
  • 3,3 dl lageria
  • 1,5 dl soijakastiketta
  • 2 dl ankanrasvaa
  • 4 rkl misotahnaa
  • yksi fenkoli
  • pala palsternakkaa
  • pari porkkanaa
  • 4 kpl laakerinlehtiä
  • kymmenen katajanmarjaa

Tarjoiluun

  • kuskusia (2 dl per annos)
  • korianteria
  • granaattiomenan siemeniä
  • kuorittuja pistaaseja

Työvaiheet

Pilko juurekset pienemmiksi ja nosta patatarpeet pataan. Paista 150-asteisessa uunissa noin 2h tai miedommassa leivinuunissa kannen alla pidempäänkin. Jatka tarvittaessa nesteellä!

Ainesosat padassa.

Valmista kuskus kiehauttamalla vettä, kaatamalla se tilavuultaan saman kuskusmäärän päälle ja anna hautua muutama minuutti. Tarjoile jänis kuskusin, korianterin, pilkotun pistaasin ja granaattiomenan siementen kanssa.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *