Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the photo-gallery domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/3/vilikki/sites/vilikki.kapsi.fi/www/apinaorkesteri/wp-includes/functions.php on line 6131
Crème brûlée – Apinaorkesteri

Crëme brylé? Crêm brül’ee? Crem€ brûlëê? Crêm… no, oli miten oli. Jälkiruokaa vuorossa. Otetaan pientä kukkeaa sivumakua sahramista, granaattiomenasta ja sitruunamelissasta.

Ainesosat

Paahtovanukkaaseen

  • 1 pussi sahramia
  • 3,3 dl kuohukermaa
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 4 keltuaista
  • 0,5 dl sokeria

Tarjoiluun

  • hienoa ruokokidesokeria
  • pistaasia
  • granaattiomenaa
  • sitruunamelissaa

Tee näin

Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään kevyesti. Kuumenna kerma, maito ja sahrami hitaasti kiehumispisteeseen. Lorota keltuais-sokeriseokseen ohuena nauhana kevyesti jatkuvasti sekoittaen. Vältä kuitenkin vatkaamista, ettei pinnalle syntyisi vaahtoa.

Kiehauta vettä. Kaada seos uunin kestäviin annosvuokiin ja vuoat uunipannulle. Nosta pannu 150-asteiseen uuniin ja kaada pannulle vettä niin, että se yltää annosvuokien puoliväliin. Kypsennä 35-45 minuuttia, kunnes annos enää vaimeasti hyllyy, ja nosta jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi.

Ripottele annosten pinnalle ruokokidesokeria ja kallistele niin, että sokeri leviää koko pinnalle tasaisesti. Paahda kaasupolttimella sokerista rapea pinta. Pilko pistaasi ja koputtele esimerkiksi raskaalla puukauhalla tai kaulimella halkaistusta granaattiomenasta siemenet kulhoon. Tarjoile annokset pistaasin, granaattiomenan siementen ja sitruunamelissan kera.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *