Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the photo-gallery domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/3/vilikki/sites/vilikki.kapsi.fi/www/apinaorkesteri/wp-includes/functions.php on line 6131
Karjalanpaisti – Apinaorkesteri
Kuvassa taustalla lautaset ja perunakattila sekä etualalla valurautapata, jossa porkkanoita, lihaa ja sipulia. Padassa on valkoinen kauha.

Karjalanpaisti on klassikkoruoka, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Ruoka valmistuu kätevästi itsekseen ja on parhaimmillaan leivinuunissa tehtynä, mutta valurautapatakin pelastaa paljon tavanomaisessa uunissa valmistettuna.

Ainesosat

  • yksi sipuli
  • kaksi paksua porkkanaa
  • 700 g karjalanpaistilihaa
  • 5 kpl laakerinlehtiä
  • 10 maustepippuria
  • 2 tl suolaa
  • n. 1 l vettä

Lisäksi tarjoiluun perunoita ja oman maun mukaan mummonkurkkuja tai puolukkahilloa.

Tee näin

Nosta lihat huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta.

Kuori sipuli ja porkkanat. Katko porkkanat noin halkaisijansa pituisiksi paloiksi. Laita pataan kasvikset ja liha. Kiehauta vesi ja pistä uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kun kaikki on valmista, lisää pataan vettä niin, että kasvikset ja liha juuri peittyvät, sekoita mukaan mausteet ja nosta pata uuniin ilman kantta.

Puolen tunnin päästä laske kansi padan päälle ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Anna hautua 2,5-3 h. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera.

p.s. Jos porkkanasi ovat pieniä, kannattaa niiden lisääminen harkinnan mukaan jättää puoliväliin tai siihen vaiheeseen, kun pata suljetaan kannella. Liian läpikotaisin kypsyessään porkkanoista tuppaa tulemaan vähän kitkeriä.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *