Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the photo-gallery domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/3/vilikki/sites/vilikki.kapsi.fi/www/apinaorkesteri/wp-includes/functions.php on line 6131
Tex mex -porkkanasosekeitto – Apinaorkesteri
Kuvassa valkoreunainen syvä lautanen, jolle on laitettu oranssia sosekeittoa ja koristeeksi nachoja sekä yrttejä.

Jäikö tortilloilta tai nachovuoalta eväitä tähteeksi? Hävitä ne tähän tähderuokaan! Juuressosekeitot ovat myös joustavaa ainesosien kannalta – voit makusi mukaan muokata ainesosia sillä, mitä tähteeksi jäi, tai korvata porkkanan jollain muulla juureksella.

Ainesosat

  • 700 g porkkanoita
  • 250 g (1 prk) nacho-juustokastiketta
  • 50-100 g salsakastiketta
  • 200-250 g paseerattua tomaattisosetta
  • 1 lime
  • 1 rkl paprikajauhetta (tai 1 tl savupaprikajauhetta)
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • vettä

Tarjoiluun: murennettuja nachoja, yrttejä ja/tai crème fraichea.

Tee näin

Pilko porkkanat pienemmiksi. Paahda porkkanoita 175-asteisessa uunissa puoli tuntia. Nosta kattilaan porkkanat ja lisää vettä siten, että porkkanat nipin napin peittyvät. Kiehauta.

Keitä porkkanoita matalalla lämmöllä, kunnes ne alkavat olla pehmeitä. Soseuta porkkanat. Lisää sekaan mausteet, kastikkeet ja tomaattisose purkin pohjat vedellä huuhdellen ja keittoon jatkaen. Lisää vettä, jos keitto vaikuttaa paksulta vielä huuhdeltujen pohjallisten jälkeen. Lämmitä hämmentäen.

Purista sekaan limen mehu, sekoita ja tarkista maku. Tarjoile ääntä kohti.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *