Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the photo-gallery domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/3/vilikki/sites/vilikki.kapsi.fi/www/apinaorkesteri/wp-includes/functions.php on line 6131
Bread pudding – Apinaorkesteri

Hukkaruokien aatelia meillä edustavat köyhät ritarit, mutta myös niiden jonkinasteinen pikkuserkku bread pudding on huomionarvoinen vaihtoehto seuraavan kerran, kun vaaleaa leipää tai pullaa on jäämässä yli. Luonnollisesti annosta tuli vähän varioitua oman mielen mukaiseksi. Koppaa resepti talteen!

Ainesosat

  • ylijäämäpullaa tai -leipää
  • rusinoita (jollei jo sisälly pullaan)
  • banaania (myös pakastetut ylijäämäversiot ovat oivia tähän)
  • 1/2 l maitoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 0,5 tl kanelijauhetta
  • 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 0,5 tl rommiaromia

Tee näin

Nosta vuokaan leipä/pulla, rusinat ja pilkotut banaanisiivut. Sekoita muut ainesosat huolellisesti munat rikkoen ja kaada seos vuokaan. Painele palasia nesteeseen, jotta ne kostuvat kauttaaltaan.

Nosta koko komeus 175-asteiseen uuniin karkealta arviolta kolmeksi vartiksi, kunnes pinta on kultaisen ruskeaa. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *