Hukkaruokien aatelia meillä edustavat köyhät ritarit, mutta myös niiden jonkinasteinen pikkuserkku bread pudding on huomionarvoinen vaihtoehto seuraavan kerran, kun vaaleaa leipää tai pullaa on jäämässä yli. Luonnollisesti annosta tuli vähän varioitua oman mielen mukaiseksi. Koppaa resepti talteen!

Ainesosat

  • ylijäämäpullaa tai -leipää
  • rusinoita (jollei jo sisälly pullaan)
  • banaania (myös pakastetut ylijäämäversiot ovat oivia tähän)
  • 1/2 l maitoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 0,5 tl kanelijauhetta
  • 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 0,5 tl rommiaromia

Tee näin

Nosta vuokaan leipä/pulla, rusinat ja pilkotut banaanisiivut. Sekoita muut ainesosat huolellisesti munat rikkoen ja kaada seos vuokaan. Painele palasia nesteeseen, jotta ne kostuvat kauttaaltaan.

Nosta koko komeus 175-asteiseen uuniin karkealta arviolta kolmeksi vartiksi, kunnes pinta on kultaisen ruskeaa. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *